değiştirdikten sonra kabuğu alınmış ve sos haline getirilmiş domates
eklenir.İyice piştikten sonra iyice haşlanmış pirzolalık et
eklenir.Birlikte tekrar pişirilir.
Aşureaşı: En az on çeşit yemiş ve baharat(Ceviz,fındık,kuru
üzüm,incir,nohut,buğday, fasulye v.b.) iç içe bırakılarak iyice
pişirilir.
23 Haziran 2013 Pazar
Bismil İlçe Tanıtımı 11
Düzme: Patlıcan veya patatesten yapılan
bir yemektir.Patlıcan veya patatesler i Saç Tava: Kuyruk yağı saç
tavada iyice kızartılır.Posası alındıktan sonra az haşlanmış kuş başı et
eklenir.Etler kızartıldıktan sonra ince kıyılmış sivri biber
eklenir.Biberler renk
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder