,ateş üzerinde kızartılan saçın üzerine serpilir ve kızartılır.
Çiğ köfte: İnce bulgura kıyılmış soğan,dövülmüş sarımsak,pul biberi,beş
türlü baharat ve yeterince domates ve biber salçası eklenir.Yeterince
yoğrulduktan sonra içine bulgur miktarı kadar dövülmüş veya kıyma
yapılmış danabudu eklenerek tekrar yoğrulur belli bir kıvama geldikten
sonra ince kıyılmış yeşil soğan ve maydanoz eklenerek tekrar yoğrulur.
İçli köfte: İnce bulgur sıcak su ile yoğrulur.Hamur şekline gelen bu
karışımın içine;kıyma ve soğan bırakılır,hamur kapatılıp yuvarlak hale
getirildikten sonra kaynamış suda haşlanır.Zevke göre haşlanan bu
köfteler yumurtaya bulanıp,kızartılır veya olduğu gibi bırakılır.
Meftune: Domates, patlıcan ve kabaklar ince doğrandıktan sonra kıyma
veya kuş başı etle birlikte tencerede pişirilir.Bol miktarda Sımmak ve
sarımsak eklenir.
Güveç: Domates,biber,patlıcan küçük parçalara ayrılarak bir kapta
pişirilir.Önceden haşlanmış kuş başı et ve sarımsak eklenir.Fırında veya
ocakta iyice pişirilir.
Babakanuç
: Kesilmemiş patlıcanlar şişe takılarak fırına veya tandıra bırakılır
kavurulduktan sonra kabukları soyulur.İyice dövülür,üzerine yumurta ve
dövülmüş sarımsak eklenerek ateşte pişirilir.
Kızartılmış Ekmek: Tandır ekmeği doğranır.Uzerine sıcak su içinde
eritilmiş yağ dökülür ve karıştırılarak yenir.
Murtığa: Un sade yağda kızartılır.İçine yumurta eklenir.
Kuzu Dolma: Kuzu kolu(Beytülhem)haşlanır.İçine önceden hazırlanmış ve
pişirilmiş iç pilav(pirinç,antep fıstığı,kuş üzümü ve çeşitli
baharatlar)kuzu kolu yarılarak içine bırakılır,giriş kısmı dikilir ve
tepsiye bırakılarak fırına sürülür.
Sarma: Dut veya asma yaprağına iç pilavı (pirinç,küçük kıyılmış et ve
çeşitli baharatlar) bırakılır.Rulo haline getirildikten sonra tencereye
yerleştirilip pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder